0 yorum

GERİ DÖNÜŞÜM VE SANAT
Bütün dünyada tasarımcılar gibi sanatçılar da geri dönüşüm konusunda giderek artan bir duyarlılık sergilemeye başladılar. Üstelik bu eserler geniş kitleler tarafından da oldukça yoğun ilgi görüyor. Kendi adıma, içinde böylesi zeka pırıltıları barındıran yaratıcı çalışmalardan büyük bir keyif alıyorum. İlginizi çekeceğini ya da benim gibi sizlere de ilham verebileceğini düşündüğüm bazı çalışmaları fırsat buldukça burada paylaşmaya devam edeceğim.

İngiliz sanatçı Nick Gentry, ömrünü doldurmuş eski bilgisayar disketlerinin üzerine çizdiği resimlerle büyük ilgi görüyor.

Mark Grieve ve Ilana Spector adlı sanatçılar, kendilerine getirilen bir teklif üzerine, tamamen eski bisiklet parçalarından oluşan bir heykel yapmışlar. Heykel, Black Rock Desert’te çok sayıda insanın bisikletini park ettiği geniş bir alanın da giriş kapısı olmuş böylece.

2006 yılında Hintli sanatçı Subodh Gupta tarafından Paris’te yapılan bu heykel tamamen mutfak araç gereçlerinden oluşuyor. Şu anda ünlü Fransız koleksiyoner Francois Pinault’un özel koleksiyonunda bulunan heykelin adı ise “Very Hungry God”.

HA Schult’un yapımına 1996 yılında başladığı ve 30 asistanın da yardımıyla 6 ayda tamamladığı eserinin adı “Trash People”. İnsan boyutunda 1000 figürden oluşan eser, konserve kutuları, alüminyum meşrubat kutuları, plastik atıklar ve bozuk bilgisayar parçalarından yapılmış.

Pop ve Trash Art sanatçısı Ossy’nin tüketim ve geri dönüşüm konularına dikkat çekmek amacıyla 1600 şişe kapağı kullanarak yaptığı ABD Başkanı Barack Obama portresi.


2009 yılında New York’taki Mad Museum’da sergilenen ve tamamen atık malzemelerden yapılmış sanat eserlerinden bir grup. Eski plaklardan yapılmış öndeki heykelin adı “Sound Waves”.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

©Copyright 2011 Serpil'in TAKINTILARI